Melyik csillagjegyhez milyen ékszer illik? Bika – Ikrek – Rák

Bika (ápr.21 – máj.20)

A Bika kitartó, törekvő, ambiciózus, mélyen gondolkodó, komótos gondolkozású, maliciózus, melankolikus, nagy önuralmú, alapos, tartósan gyűlöl, tartósan szeret, filozofikus, nyers, elutasító, állhatatos, gyanakvó, képes túlzásba vinni a munkát.

A Bika drágakövei: achát, akvamarin, aventurin, amazonit, zafír, jade, jáspis, karneol, malachit, rózsakvarc, smaragd, rodokrozit, türkiz, citrin.

A Bika féme: réz.

A Bika ékszere egy igazgyöngy nyaklánc esetleg szett lehet. Szereti a természetes motívumokat. Ékszere, ha fémből készítteti ötvösmesterrel ábrázolhat faleveleket vagy virágszirmokat. Természetesen a legdrágább darabok a kedvencei. Szívesen vásárol ékszert pusztán befektetési szándékkal is.

Ikrek (máj.21 – jun.21)

Az Ikrek kettős természetű, mozgékony, gyors, barátságos, szolgálatkész, éles eszű, jól beszélő, érdeklődő, kíváncsi, találékony, nyugtalan, információéhes, áldozatkész. Tempója általában gyors, és ezen belül is időnként nagyobb lendületet vesz. Szellemi nyitottsága állandó izgalmi állapot, amelyhez testi agilitás, mozgékonyság párosul. Ezek így együtt sokáig fiatalos tartást biztosítanak számára.

Az Ikrek drágakövei: achát, akvamarin, hegyikristály, borostyán, citrin, gránát, jáspis, tigrisszem, karneol, aranytopáz, kalcedon, berill.

Az Ikrek féme a higany.

Az Ikrek ékszere valamilyen kedves medál. Nem szabad drága ékszereket hordania, inkább a pótolható darabok valóak neki. A legjobb, ha fiatalos kiegészítőket hord, szereti az állatkás vagy játékos stílusú ékszereket. Ezeket készen vásárolja vagy egyedi igények alapján elkészítteti egy ötvösműhelyben.

Rák (jun.22 – jul.22)

A Rák intuitív, érzékeny, termékeny fantáziájú, bőkezű, változó hangulatú, gyermekszerető, félénk, rajongó, megérző, ráérző, gondoskodó, segítőkész. Igényli a változatosságot. Magatartása inkább passzív. Érzékeny az időjárásra. Lelki állapota nagy befolyással van testi állapotára, ezért egészsége megőrzésében igen fontos szerepe lehet az önszuggesztiónak.

A Rák drágakövei: achát, akvamarin, aventurin, jáspis, hegyikristály, kalcedon, jade, rózsakvarc, rodokrozit, smaragd, opál, holdkő.

A Rák féme az eszüst.

A Rák ékszere bármi ezüstből, amit az aranyműves mester rendelésre elkészíthet a számára. Minden reggel más stílusú darabot választ ki a ruhájához illően. Örök kedvence az ezüst, és rajong a féldrágakövekért is. Ha romantikus hangulatban van, akkor szívesen visel szív medált, vagy éppen virágos, pillangós nyakláncot.

Navigáció