Melyik csillagjegyhez milyen ékszer illik? Oroszlán – Szűz – Mérleg

Oroszlán (jul.23 – aug.23)

Az Oroszlán őszinte, határozott, nemes érzelmű, becsvágyó, kitartó, nagylelkű, igazságos, nyílt, elszánt, merész, uralomvágyó, figyelmes, vitéz, vállalkozó szellemű, heves temperamentumú, befolyásolható, öntudatos, hiú. Erős az ösztönkonstitúciója. Mindent vagy semmit! – felkiáltással megy bele vállalkozásaiba. A nagy bevetés természetesen sok energiát is igényel.

Az Oroszlán drágakövei: borostyán, citrin, gránát, jáspis, karneol, lazurit, rubin, szodalit, tigrisszem, hegyikristály.

Az Oroszlán féme az arany.

Az Oroszlán ékszere az aranylánc. Az impozáns, szikrázóan csillogó darabokat az Oroszlánoknak találták ki. Minél harsányabb, annál jobb, lényeg, hogy figyelmet keltsen. Az arany igazán kifejezi pompás, királyi megjelenését. Fontos, hogy ne fukarkodjon a ragyogással, de ne legyen ízléstelen. Ha valaki, akkor az Oroszlán biztos felkeres egy aranyműves műhelyt, hogy ékszerét elkészíttesse, vagy a már meglévőket javíttassa.

Szűz (aug.24 – szept.23)

A Szűz jellemző tevékenysége a gondos gyűjtögetés, a takarékoskodás. Vagyis előrelátó meggondolt ember, aki mindent saját erejéből ér el az életben. Érzelmeit jól palástolja, nem híve a hirtelen cselekvésnek.

A Szűz drágakövei: ametiszt, akvamarin, citrin, kalcedon, lazurit, szodalit, tigrisszem, jáspis, karneol, borostyán, zafír.

A Szűz fémei: higany, aluminium.

A Szűz ékszere a vékony láncocska diszkrét medállal, amit ki lehet választani az ékszerkészítő műhelyben is. a vékony láncok hozzák lázba, amelyek méltán fejezik ki az örök eleganciát. A klasszikus gyöngy nyakláncot is neki találták ki. Telitalálat lehet egy finom aranylánc, apró kövekkel díszítve, vagy kis gyöngy medállal. A lényeg, hogy a kevesebb nála többet jelent.

Mérleg (szept.24 – okt.23)

A Mérleg szabadságkedvelő, humánus, segítőkész, nyílt, becsületes, igazságos, közlékeny, békülékeny, előzékeny, szimpatikus, engedékeny, szelíd, tekintélytisztelő, megértésre törekvő, nehezen dönt, hanyag, kényelemszerető.

Ha egy szóval akarnánk jellemezni a Mérleg típusú embert, erre a legtalálóbb kifejezés a kapcsolatigényes lenne.

A Mérleg drágakövei: akvamarin, aventurin, amazonit, hegyikristály, jade, malachit, topáz, rózsakvarc, rodokrozit, türkiz, smaragd, turmalin.

A Mérleg féme a réz.

A Mérleg ékszere a finom lánc virágmotívumokkal. Mindennél fontosabb számára, hogy a megjelenése összhangban legyen. Irtózik a túlzott feltűnéstől, a közönségesség nagyon távol áll tőle. Szereti a pasztell gyöngysorokat, amennyiben visszafogottak és illenek elegáns kosztümjéhez. Imádja a brossokat, pici, csillogó kitűzőket.

Navigáció