Melyik csillagjegyhez milyen ékszer illik? Skorpió – Nyilas – Bak

Skorpió (okt.24 – nov.22)

A Skorpió erős akaratú, veszélyt kereső, illuzórikus, mozgékony, munkakedve nagy, uralomra vágyó, kíméletlen, bosszúálló, önérzetes, túlzásra hajlamos, szenvedélyes, intuitív, bátor, kitartó, erős érzések fűtik, hiú-élvezetre vágyó.

A Skorpió drágakövei: ametiszt, akvamarin, borostyán, citrin, gránát, hematit, malachit, obszidián, rodokrozit, rubin, tigrisszem, jáspis, achát, turmalin.

A Skorpió féme az acél.

A Skorpió ékszere egy kígyót ábrázoló nyakék vagy egy pókos kitűző is lehet, amit érdemes ötvösműhelyben készíttetni. A titokzatos Skorpió-szülött a misztikus ékszereket kedveli, kizárólag egyedi darabokat hord. Ékszereit általában személyre szabottan készítteti, érdekes motívumokkal, jelekkel díszítve. Kedveli a védő amuletteket, amelyek szerencsét hoznak neki.

Nyilas (nov.23 – dec.21)

A Nyilas békeszerető, tisztességtudó, intuitív, jóakaratú, derűs, gyorsan haragvó, gyorsan békülő, nyílt, független, szabadságszerető, vállalkozó kedvű, széles látókörű, kettős természetű, túlhajszolt, heves, féltékeny. Ezt az embert a lelkesedés hajtja.

A Nyilas drágakövei: ametiszt, amazonit, borostyán, gránát, jáspis, lazurit, türkiz, obszidián, ónix, smaragd, szodalit, tigrisszem, topáz, opál, aventurin, kalcedon.

A Nyilas féme az ón.

A Nyilas ékszere a kereszt medál és a skarabeusz bogár lehet. Az egzotikus divat rabja, nem riad vissza a harsány színektől, aranyszállal átszőtt ruháktól. Ehhez a stílushoz remekül illenek a fából, bőrszíjakból, vagy tollakból készült darabok. A lényeg, hogy az összhatás érdekes legyen és egyedi hatást keltsen. Soha nem követi az ékszertrendeket.

Bak (dec.22 – jan.20)

A Bak kitartó, törekvő, becsvágyó, mélyen gondolkodó, fegyelmezett, alapos, megfontolt, állhatatos, gyanakvó, szikár. Szívós, kitartó, kemény ellenálló erővel rendelkezik.

A Bak drágakövei: borostyán, kalcedon, gránát, hematit, lazurit, obszidián, ónix, rodokrozit, szodalit, jáspis, holdkő, turmalin, hegyikristály.

A Bak féme az ólom.

A Bak ékszere egy puritan láncon logo ónix medál lehet. A Bak-szülött nem hord sok ékszert, talán csak egy-két kedvenc darabja van. Lehet, hogy kizárólag a jegygyűrűjét hajlandó viselni. Ha mégis hord nyakláncot, akkor előnyben részesíti a csontból vagy féldrágakövekből készült darabokat. A lényeg, hogy egyszerű szépséget sugározzon.

Navigáció