Melyik csillagjegyhez milyen ékszer illik? Vízöntő – Halak – Kos

Vízöntő (jan.21 – febr.19)

A Vízöntő finom modorú, művészies hajlamú, érdeklik a szellemi dolgok, a filozófia, finom érzésekkel bír, kiváló a meggyőző ereje, humánus, szabad szellemű, nyitott, találékony, életmódjában független, különc, álmodozó, rajongó, barátságot ápoló.

A Vízöntő drágakövei: ametiszt, borostyán, hematit, karneol, lazurit, obszidián, ónix, türkiz, opál, topáz, aventurin, zafír.

A Vízöntő féme az ólom és a nikkel.

A Vízöntő ékszere egy óriási, lógós fülbevaló lehet. Imádja az érdekes ékszereket és az sem baj, ha túl feltűnő vagy óriási gyöngyökből készült a nyaklánc. Szívesen variál egymáshoz nem illő darabokat. Nem gond számára, hogy halványkék ruhájához harsány zöld gyöngyöket hordjon. Kedveli a testékszereket is, amit akár készen vehet vagy egyedi ötletei alapján egy aranyművessel elkészíttethet.

Halak (febr.20 – márc.20)

A Halak jellemzően jó szándékú, elgondolkodó, előzékeny, költői lelkületű, gazdag gondolatvilágú, álmodozó, segítő, szolgáló, befolyásolható, önfeláldozó, együtt érző személy.

A Halak drágakövei: ametiszt, akvamarin, jade, amazonit, hegyikristály, jáspis, lazurit, smaragd, szodalit, türkiz, holdkő, zafír, opál.

A Halak féme az ón.

A Halak ékszere az ezüst bokalánc lehet. A többnyire a fellegekben járó Halak szülött imádja a romantikus holmikat és az antik ékszereket. Minél patinásabb, annál jobb, vonzódik a természetes növényi mintákat ábrázoló motívumokhoz. A kék gyöngyök, féldrágakövek nála biztosan nyerők. Szereti a bokaláncokat, gyakran többet is visel egyszerre. Ezeket az ékszereket akár ötvös mesterrel is elkészítettheti.

Kos (márc.21 – ápr.20)

A Kos direkt, tudja, hogy mit akar, bátor, vállalkozó kedvű, célratörő, szabadságra vágyó, szereti a függetlenséget, féktelen, indulatos, heves, rapszodikus, élre törő, szomjazza az új információkat, tékozló, találékony, vitatkozó, nyughatatlan, felizguló, mozgékony.

A Kos drágakövei: ametiszt, gránát, hematit, jáspis, karneol, lazurit, rodokrozit, rubin, szodalit, turmalin.

A Kos fémei: vas, mágnesvas, tűzkő, nikkel.

A Kos ékszere egy szolid fülbevaló lehet, hiszen ez nem akadályozza semmiben, szinte észre sem veszi, hogy viseli. Az ékszerkészítőnek egyszerű dolga van vele, nincsenek bonyolult igényei.

Navigáció