Spirituális ékszerek

Spirituális ékszerek

Az emberi szellem kétségkívül az emberi testhez kapcsolódik. azok a transzcendens törekvések, melyek megpróbálják a lelket izolálni a hústól, mind sikertelenek, kudarc és frusztráció a végeredmény. Ennek ellentétjeként mindkét dimenziót felölelni, a keleti tanítások szerint az egyetlen út a végső tudás felé. Ebben a folyamatban nagy szerepet játszottak a spirituális ékszerek. Tökéletlen az emberi test, és az ékszerek elvont vagy ésszerű alakja is ezt a kézzelfogható, de mindig jelen lévő szükséget szimbolizálták. Így a különböző alakú pici tárgyakba vetett vallási hit a világ minden táján előforduló jelenség.

A spirituális ékszerek szimbólumai és jelentései széles körűek. Az az ötlet, hogy tartalom és jelentés nélkül készítsünk spirituális ékszert, nyilvánvalóan értelmetlen ötlet. Ez annyit jelent, hogy bármilyen nyilvánvaló vagy épp nehezen felismerhető a jelentése, hatása mégis betájolható lesz.Spiritualis

Indián hitek szerint csak az a testrész nevezhető gyönyörűnek, amely testrészt ékszer fed. vagyis egy ékszer nélküli testrész egyszerűen elégtelen és hiányos. Ez az a pont, ahol ezen ékszerek jelentősége megnő.

A régi időkben hitték, hogy egy ékszer képes viselőjét transzformálni. Nem csak széppé tették viselőjüket, hanem védték a szerencsétlenségtől is. Az ékszerkészítés fejlődésével egyre kifinomultabb, egyedi ékszerekkel hívták magukra a figyelmet a hölgyek.

Az ékszerek elhelyezése is jelentőséggel bír. Úgy tartják, hogy a nyakláncok, mivel igen közel helyezkednek el a szívhez, segítik az érzelmek szabad folyását.

Így váltak a természeti és tervezett ékszerformák a tökéletességre és kozmikus egységre való törekvés szimbólumai.

Navigáció